понеділок, 25 жовтня 2021 р.

Операція "Вакцинація"

   Коли півтора роки тому, ще перед першим карантином, мене запитували, чи боюся я короновірусної хвороби, я говорив , що боюся майбутньої вакцинації (про яку, між іншим, ще ніхто навіть і не згадував). А тому я вважаю, що маю повне моральне право висловити свою (альтеративну) точку зору стосовно цього процесу. Хоча, як ми розуміємо, багато хто вважає так само, просто висловлюватися з цього приводу в такому руслі не популярно чи навіть небезпечно. Тому давайте подамо це таким чином: оскільки я не спеціаліст в даній галузі, то мої ствердження, якщо навіть і підкріплені логікою чи непрямими фактами, носять суто гіпотетичний характер. Такі собі домисли на вільну тематику. Хоча, як ми памятаємо, не так вже й мало згодом науково доведених фактів починалися саме з гіпотез…

     Всі розуміють (хоча багато хто це заперечує з тією причини, що заперечення очевидного факту є найбільш поширеною і дієвою захисною реакцією), що найбільшою загрозою для людини, екології , Землі є народонаселення, а точніше, його кількість. Як стверджує всесвітня статистика, станом на зараз на планеті проживає понад 7,9 млрд. чол.. А голодує - понад 850 млн, тобто кожен девятий. Сьогодні станом на цей момент від коронавірусу померло 8475 чол., а від голоду 28506. Просто на секунду задумайтесь: за 22 години від голоду не потерпає, а померло (!!!) 28506 чоловік. З початку року – 9126567 чоловік. Тобто, приблизно кожні 3 секунди від голоду в ХХІ ст. помирає 1 людина! Чомусь про це мовчать. Чи це не є проблемою???

   Оскільки кількість ресурсів катастрофічно зменшується, а кількість населення катастрофічно збільшується, то в когось (чи чогось) досить вірогідно могла виникнути ідея відкоригувати цей процес.  Війни, зубожіння населення, хвороби, демографічна політика в світовому масштабі вже не здатні кардинально вплинути на результат. І що ж тоді? Уявіть, яким би рішенням проблеми для тих, хто керує цим світом (чи таких не існує?) було б народження замість чотирьох дітей, наприклад, трьох, тобто, пригнітити репродуктивну функцію. І не в 2100 році, коли, за прогнозами, ріст населення Землі і так припиниться, а прямо зараз.

   І тут виникають певні питання щодо вакцинації. Беззаконної, примусової і сумнівно-дієвої вакцинації. Такого тиску, як зараз, на певні верстви населенням, мабуть, не існувало ніде за останні десятиліття. Невже нормою є те, що за відмову вакцинуватися людині погрожують звільненням, позбавляють засобів до існування і, якщо людина не підкориться, прирікають фактично її з родиною на зубожіння і голод?

   Чому ж найбільше тиснуть на дерслужбовців та вчителів (а не лікарів, наприклад). Все досить просто: вони – невиробнича сфера. При їх масовому звільненні економіка країни тільки виграє: можна зекономити на зарплатні, на енергоресурсах. При цьому ніякої трагедії не станиться: не працюватимуть школи, той що? Невже від цього країна щось втратить? Чи може навпаки? Інша справа в медицині: при звільненні лікарів настане колапс медичної системи, чого допускати не бажано. Та й не вписується це в елементарну логіку і стратегію протікання коронавірусної пандемії.

   А що ж буде далі? Як відомо, проти системи «не попреш» і чим більша кількість гвинтиків в ній, тим їй простіше перемолоти тих, хто гвинтиком бути не захотів. Збільшення кількості вакцинованих пропорційно збільшенню тиску на не вакцинованих. Цей тиск буде лише зростати та набувати нових, інколи морально і етично збочених форм. Наприклад, особам, які не виявили бажання вакцинуватися, можна заборонити не лише користуватися громадським транспортом, а й ходити в кіно, театри, їдальні, магазини в кінці-кінців.  При належній обробці вакцинованого населення ЗМІ можна створити такі умови, що тиск оброблених на тих, хто ще тримається, буде постійним і зростаючим,  набуваючи  радикальних ірраціональних дій. І система та правосуддя спокійно, як часто останнім часом буває, не лише закриє на це очі, а й виправдає, заохотить чи навіть героїзує їх.

   Наразі система перемагає. Наскільки легко були деморалізовані і покладені на лопатки вчителі, настільки легко це може статися з будь-якою іншою категорією. Наприклад, дітьми. Досить імовірно, (не забувайте – це лише гіпотеза), що до наступного навчального року зобовяжуть всіх студентів, учнів старшої школи чи навіть середньої ланки (починаючи з 5-го класу) вакцинуватися. Інакше, ніхто нікого не позбавлятиме права отримувати освіту (ми ж демократична країна), але робити це прийдеться вдома. І це тільки початок.

   І якщо когось не напружують і не хвилюють розмови, точніше, плани про майбутнє вакцинування на постійній основі – вакцинуйтесь, будь ласка. Хотів сказати «на здоров’я», та не повернувся язик.

   Але нехай це буде свідомий, а саме головне, добровільний вибір кожного.

1 коментар:

  1. Доволі цікава стаття. Раніше, коли тільки ковід увірвався в наше життя, я переживала. Як і всі боялась втратити роботу.Але, дякувати Богу, і статті з ревʼю
    nachasi . Тут описано в дрибницях, як і де купити біткоін в Україні. Спробуйте , почитайте. Це дійсно вам допоможе змінити життя.

    ВідповістиВидалити