суботу, 19 листопада 2016 р.

День подяки в українських школах

   За розпорядженням в листопаді в школах України пройшли урочистості до дня   подяки. Учні під керівництвом вчителів англійської мови проводили певні дійства, а останні, в свою  чергу, ще мали й відзвітуватися перед вищестоячими інстанціями про проведену роботу.
   В мене не вкладається в голові: чому українців змушують святкувати державне національне американське та канадське свята? Можливо тому, що цей рік оголошений роком англійської мови в Україні? Не аргумент. Чому б, наприклад, нам не святкувати день народження північнокорейського лідера чи, що явно краще, день незалежності Шотландії.
   По-перше, цей волелюбний і сильний духом народ заслуговує на повагу і захоплення своєю багатовіковою боротьбою за незалежність. По-друге, святом вважається 24 червня - тепла літня пора після випускних дзвоників в українських школах. 
   Уявляєте таку картину: стоять молоді українські хлопці на святкуванні, звичайно ж із солідарності з шотландським народом у їхньому національному одязі - килтах. Легенький теплий вітерець куйовдить їхні чуби і пестить все тіло. І дякуючі гордості, якою прониклись хлопці за шотландський народ, а також цьому вітрові свободи (та, звісно ж, і килтам також) відчувають парубки себе справжніми чоловіками, здатними на різноманітні подвиги.
   Анекдот, чи не так?
   Тоді поясніть, з якого дива ми, українці, повинні святкувати чиєсь державне свято?
   Щоб знищити народ, позбавити його самобутності і власної культури, достатньо примусити його дивитися чужі фільми, слухати чужу музику, святкувати чужі свята та захоплюватися чужими ідеалами. Чому за увесь час незалежності ніхто ніколи не цікавився і не просив відзвітуватися в тім, як наші діти святкують, наприклад, Різдво, колядку, свято Купала. Невже ви вважаєте, що це випадковість? Запитання чисто риторичне.

Немає коментарів:

Дописати коментар