неділю, 20 листопада 2016 р.

Країна щастя і добра

  Впевнений, багато хто знайомився з е-деклараціями або хоча б краєм вуха чув, які доходи задекларували ті, хто зараз при владі і кому український народ довірив визначати свою долю та майбутнє своєї країни. Більшість були шоковані, що на фоні загального зубожіння урядовці показали доходи, які в рази перевищують ті, що були в них в економіно-стабільному 2013 році. (Можете порівняти декларації за 2015 і 2013 роки, наприклад, Петра Олексійовича). Що саме цікаве, розмови досить швидко вже майже повністю стихли. Що там такого, що офіційні доходи Президента в день становлять порядка 170 000 грн, а пенсія людини, яка пропрацювала все життя - 15 000 грн на рік або й менше. (Різниця приблизно в 4137 разів). Тобто, моїй мамі потрібно отримувати пенсію всього-на-всього понад 11 років, щоб зрівнятися з чіїмись офіційними одноденними доходами. Вже вдруге пишу "офіційними доходами", хоча навіть в думках не можу припустити, що хтось не показав якусь частину своїх прибутків, заховавши їх, наприклад, в офшорах.
   Перед тим як наведу статистичні дані, з якими сьогодні ознайомився, хочу нагадати, що однією з офіційних версій виникнення майдану 2013 року була соціальна нерівність між можновладцями та простим народом. 
   А тепер трішки статистики: різниця в оплаті праці 1% самих забезпечених людей і 50% найменш забезпечених працівників становить в Європі 11,7%, в США - 24%, в Україні - 43,3 рази (зверніть увагу: рази, а не відсотки!!!).
    А все дуже просто пояснюється: Україна як пізньорадянська держава фактично загальної рівності повністю зруйнована. На її уламках створюється держава катастрофічної нерівності та несправедливості, в якій розкіш вузького соціального прошарку "господарів життя" оплачується прогресуючою злиденністю решти народонаселення.

Немає коментарів:

Дописати коментар